De voordelen van een rolhor

Er zijn verschillende manieren hoe je in de zomer ervoor kan zorgen dat er een beetje frisse lucht in de woning is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ventilator te gebruiken of een airco aan te schaffen. Het is natuurlijk ook zo dat het in de avond vaak een beetje afkoelt. Ook dan kun je er gewoon voor kiezen om de ramen lekker tegen elkaar open te zetten. Een probleem wat daar bij komt kijken, zijn de insecten die door dit open raam naar binnen komen. Gelukkig is daar ook een hele fijne maatregel voor. Namelijk in de vorm van een raam rolhor.

Wat is een hor?
Een hor is een mechanisme wat je op verschillende manieren voor het raam kunt maken. Hierdoor ontstaat er een soort tweede laag. Insecten hebben geen mogelijkheid om naar binnen te komen omdat de hor er voor is geplaatst. Een hor bestaat namelijk uit een frame waartussen gaas geplaatst is. Dit gaas is groot genoeg om frisse lucht goed naar binnen te laten, maar te klein voor insecten om doorheen te kruipen. Het is dus een ideale manier om insecten te weren die normaliter in huis zouden komen.

Verschillende manieren hoe een hor geplaatst kan worden
Een hor kan op verschillende manieren geplaatst worden waardoor het voor iedereen een ideale oplossing is. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een rolhor. Dit werkt in principe hetzelfde als een rolgordijn. De hor wordt opgehangen en kan naar beneden gerold worden wanneer deze gebruikt moet worden. Ook kan een hor als een soort tweede deur of raam fungeren. De hor wordt in het kozijn geplaatst en moet dus fysiek geopend worden net als een deur of raam. De derde manier is een losse hor. Deze is, net als de rolhor, alleen in beeld wanneer hij gebruikt wordt. De hor wordt namelijk los verkocht en in het kozijn gezet wanneer het raam open is. Wanneer het raam weer dicht gaat, kan de hor eruit gehaald worden en is hij dus niet meer in beeld.Bron: www.atmyhome.nl