Een duurzame graafmachine aanschaffen

Een duurzame graafmachine aanschaffen

Je besluit niet zomaar om een graafmachine te gaan kopen. Het is een flinke investering en vaak kan je er beter eentje huren of leasen. Wanneer je wel een graafmachine koopt, wil je natuurlijk dat alles klopt. Je kan kijken naar een aantal aspecten om te kijken of de graafmachine die jij wil interessant is voor jou. Om te beginnen is de gewichtsklasse erg belangrijk. Hoe groter de klus en ruimte, des te groter je een graafmachine wilt. Verder kijkje nog naar de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid. De duurzaamheid is tegenwoordig steeds belangrijker en Takeuchi houdt hier rekening mee. In dit artikel vertellen wij waarom.

Waarom zo belangrijk?

Steeds vaker hoor je mensen klagen over de uitstoot van CO2 en het milieu. De wetten worden aangepast en mensen moeten letten op wat ze eten, doen en gebruiken. Ook voor grafmachines komen steeds strengere wet- en regelgeving. Hierdoor komen er steeds meer elektrische en hybride graafmachines op de markt.

Volledig elektrisch

Er zijn tegenwoordig volledig elektrische graafmachines van Takeuchi. De voordelen van deze milieuvriendelijke graafmachines:

  • Net zo krachtig als de normale graafmachines
  • Lagere kosten per draaiuur
  • Goedkoper en minder vaak onderhoud
  • Emissie van 0%
  • Je hoeft ze niet te verplaatsen om te gaan tanken.

Een aantal handige voordelen dus!

Hybride graafmachines

Naast de elektrische graafmachines kan je ook kiezen voor een hybride graafmachine. Dit zijn graafmachines met de originele diesel, maar met extra elektrische aandrijving. Ze zijn ideaal voor efficiënt binnen- en buitenwerk. Je kan met deze graafmachines zowel in de elektrische- als in de diesel-modus te werk gaan om zo makkelijk mogelijk te werken.

Heb je nog geen geld voor een volledig elektrische graafmachine, maar wil je wel zo duurzaam mogelijk werken in de bouw? Haal dan een hybride graafmachine bij de een Takeuchi dealer bij jou in de buurt!