Professioneel schoonmaakbedrijf

Professionele schoonmaakbedrijf voor scholen

Als het even kan, begeven we ons natuurlijk liever in een hygiënische omgeving dan in een niet hygiënische omgeving. We willen dat het bij ons zelf thuis schoon is, maar we hopen dat dit ook op andere plekken zo is.

Uiteraard zijn er de plekken zoals in het ziekenhuis en bij de huisarts, daar is het altijd wel steriel schoon. Als we de horeca bezoeken, dan bestaat de kans dat je een kroeg in stapt waar het niet al te schoon is. Dit nemen we dan vaak toch op de koop toe. De gezelligheid maakt veel goed.

Maar een plek waar we toch echt wel een hygiënisch hoog niveau eisen, dat is de school van onze kinderen. We willen niet zien dat het daar een smeerboel is. Daarom is het belangrijk dat schoonmaakbedrijf Waalwijk wordt gebruikt om scholen schoon te houden.

De hygiëne op school
In principe komen we niet zo vaak op de school van onze kinderen. Helemaal niet nu in de corona tijd natuurlijk. Maar als er een keer een open dag is, dan pakken we onze kans en geven we onze ogen goed de kost. We kijken even in het bijzonder naar de facilitaire voorzieningen. Dat zijn toch de plekken waar het risico op minder hygiënische toestanden het grootst is.
Buiten de open dagen zijn de oudergesprekken ook altijd een goede mogelijkheid om de school eens even goed te aanschouwen.

Natuurlijk wil de school zelf ook een goed cijfer halen op het gebied van hygiëne en orde en netheid in het algemeen. Hiervoor huren ze over het algemeen een professioneel schoonmaakbedrijf in.

De schoonmaak van scholen
Scholen gaan serieus om met het hygiëneniveau. Doen ze dit niet, dan krijgen ze binnen no time een slechte naam en dat gaan ze dan zien in het teruglopen van het aantal leerlingen.

Voor het schoonmaken huren ze een professioneel schoonmaakbedrijf in. Een professioneel schoonmaakbedrijf voor scholen werkt met een goed en sluitend schoonmaakprogramma. In dit programma staan alle schoon te maken items en locaties nauwkeurig beschreven. Zodoende kan de schoonmaker niets vergeten. In dit schoonmaakprogramma zit vervolgens een aftekenmogelijkheid. Zodoende kan de schoonmaker een handtekening of paraaf zetten. Zodoende weet hij zelf wat hij al gehad heeft en de persoon die hem controleert kan ook zien wat er schoon gemaakt is. Vaak checkt de conciërge het schoonmaakbedrijf op de punten waarvan is afgetekend dat er is schoongemaakt. Is er iets niet goed uitgevoerd op schoonmaak gebied, dan volgt er een seintje naar het schoonmaakbedrijf en moet het hersteld worden.

Vaak hebben professionele schoonmaakbedrijven voor scholen ook een certificering en zijn ze aangesloten bij een branche organisatie.

Bron: Actief-cleaningservices.nl